Informácie pre našich susedov

Dovoľte, aby sme sa vám predstavili

Voláme sa YIT Reding a.s., a sme súčasťou medzinárodnej skupiny YIT . Na Slovensko prinášame kvalitné bývanie na fínskej úrovni. Záleží nám na prostredí, v ktorom žijeme a aj na dobrých susedských vzťahoch. Preto chceme vám, našim susedom, dať priestor na otázky, ktorých odpovede by vás mohli zaujímať.

Chcete vedieť podrobnosti o priebehu výstavby projektu Byty Kivikko? Spýtajte sa nás.

Zadaním e-mailovej adresy udeľujete spoločnosti YIT Reding, a.s. súhlas so spracovaním svojich osobných údajov pre marketingové účely na dobu neurčitú.

Mohlo by vás zaujímať

  1. Čo sa ide stavať v našom susedstve? Dokedy potrvá výstavba?

    Tri bytové domy budú spolu obsahovať bytový mix od 1-izbových po 4-izbové byty. Výstavba prvej fázy projektu sa začne v septembri 2013. Celý projekt by sme chceli dostavať do roku 2017.

  2. Dokedy nám budú pod oknami jazdiť nákladiaky? Kedy budete kolaudovať a kedy sa nasťahujú naši noví susedia?

    S výstavbou sa začne v septembri 2013 a potrvá do roku 2017. Výstavba bude rozdelená do troch etáp. Prvú etapu výstavby skolaudujeme v prvej polovici roka 2015.

  3. Čo všetko projekt zahŕňa? Ako to bude s parkovaním?

    V projekte budú 1-izbové, 2-izbové, 3-izbové a 4-izbové byty s balkónmi alebo lodžiami, pričom niektoré z nich budú mať aj priestrannú predzáhradku, resp. vybetónovanú terasu. Samozrejmosťou sú aj sadové úpravy a detské ihrisko, ktoré bude spoločné pre všetky bytové domy. Budovať ho začneme už počas prvej etapy výstavby.

    V každom dome bude k dispozícii 15 parkovacích státí, pivnica pre každý byt, kotolňa a miestnosť pre hlavný rozvádzač. S nebytovými (obchodnými, administratívnymi) priestormi nepočítame. Vyše 250 parkovacích státí bude v exteriéri alebo v integrovanom garážovom dome.

  4. Kadiaľ budú jazdiť autá na stavbu?

    Autá budú jazdiť cez Račiansku ulicu, pričom budú odbáčať vpravo cez križovatku a otočisko električiek na Jurskú. Plánujeme aj novovybudovaný vjazd z Jurskej ulice.

  5. A čo bude so zeleňou, ktorá je na pozemku?

    Na pozemku sa nenachádzajú žiadne vzrastlé stromy. Pred začiatkom stavebných prác pozemok pokosíme a odstránime náletovú zeleň. Plánujeme tu vysadiť 45 vzrastlých stromov, 45 m 2 kríkových skupín, 70 m 2 živého plotu a, samozrejme, trávnik.

  6. Budú robotníci na pozemku staveniska bývať? Budú tu mať sociálne zariadenia?

    Pracovníci nebudú ubytovaní priamo na stavbe. Budú mať k dispozícii sprchy a spočiatku aj prenosné toalety. Tie odstránime po vybudovaní kanalizácie.

  7. Ako budete stavbu strážiť? Nechceme, aby sem začali chodiť bezdomovci.

    Stavenisko bude kompletne oplotené a strážené. Vstup budeme kontrolovať, aby sa nikto neoprávnený na pozemok nedostal.

  8. Máte všetky povolenia? Kedy a kto vám vydal stavebné povolenie?

    Áno. Najprv sme získali územné rozhodnutie a na základe neho nám bolo udelené stavebné povolenie. Platné stavebné povolenie na projekt vydala mestská časť Nové Mesto ako stavebný úrad prvého stupňa.