Skupina YIT

YIT je vedúcou európskou spoločnosťou v oblasti stavebnej a developerskej činnosti, stavebných systémov a priemyselných služieb.

O YIT Group

Nadnárodná fínska stavebná spoločnosť YIT oslávila v roku 2012 100 rokov od svojho založenia. Tak dlhá história je dôkazom dobrej spolupráce so zákazníkmi, schopnosti nestrácať dynamiku, radosti z práce, rovnako ako aj sily hodnôt a kultúry spoločnosti YIT.

Storočná história spoločnosti YIT je plná udalostí.

Storočná história spoločnosti YIT je plná udalostí. Začína sa v roku 1912, kedy švédska spoločnosť AB Allmänna Ingeniörsbyrån otvorila pobočku vo veľkovojvodstve Fínska. Cieľom bolo vstúpiť na ruský trh cez Fínsko. YIT a jeho predchodcovia tvorili dôležitý základ tejto fínskej spoločnosti. V priebehu času sa spoločnosť venovala všetkým sektorom stavebníctva: od čistenia krajiny pre poľnohospodárske využitie a lesné hospodárstvo až po výstavbu vodných elektrární, tovární, jadrových elektrární a rezidenčných budov. Spoločnosť aktívne rozvíjala aj obchody za hranicami Fínska.

Prirodzeným vývojom sa za desaťročia prepracovala na medzinárodnú korporáciu. V roku 2000 sa YIT rozrástla na medzinárodnú korporáciu v oblastiach realizácie stavebných systémov, bytovej výstavby, služieb v oblasti stavebníctva a priemyslu. Dnes YIT aj naďalej pokračuje v dobre riadenom a ziskovom raste vo všetkých svojich podnikoch vo Fínsku, Rusku, Pobaltských krajinách a strednej a východnej Európe. Príjmy spoločnosti predstavovali v roku 2012 približne 2 miliardy EUR.  YIT pôsobí v siedmich krajinách a má viac ako 6.000 zamestnancov. Akcie YIT sú kótované na NASDAQ OMX burze v Helsinkách. Centrála YIT Group sa nachádza vo Fínsku.

Čítať viac o skupine YIT a medzinárodných referenciách 

Čítať viac o 100-ročnej histórii skupiny YIT

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

yit-group-divisions-original 

 

   

 

YIT na Slovensku

História YIT sa na Slovenskom trhu začala písať v roku 2010, kedy bol zavŕšený integračný proces fínskej spoločnosti YIT v Reding a.s. vznikom subjektu YIT Reding a.s., ktorú momentálne vedie Milan Murcko, MBA. YIT Reding naplno využíva potenciál synergického efektu know-how, finančnej sily, etických zásad a medzinárodných skúseností spoločnosti YIT so znalosťou miestneho trhu a personálnym obsadením spoločnosti REDING a.s.

Viac sa dočítate na webovej stránke www.yit.sk   

YIT ľudia

 

 

YIT Home - www.yithome.sk

Spoločnosť YIT Reding a.s. uvádza na slovenský trh nový koncept predaja bytov. Všetky informácie o rezidenčnom developmente, predaji a aktuálnej  ponuke bytov YIT Reding a.s. na Slovensku nájdete na www.yithome.sk alebo v predajnom mieste YIT HOME na Račianskej ulici 153 v Bratislave. Pilotný bytový projekt s názvom Tarjanne Dúbravka vyrastá v Bratislavskej mestskej časti Dúbravka. 

YIT ľudia

 

 

Kniha o histórii spoločnosti YIT