Médiá a novinky

08.02

Posledná šanca pre dispozičné úpravy zdarma

Bratislava, 8. február 2012 – Rezidenčný projekt Tarjanne Dúbravka ponúka záujemcom a budúcim vlastníkom bytov možnosť uplatniť si dispozičné úpravy bytových jednotiek za výhodných podmienok.

Čítať viac

 

kupelnaFINAL-original

Bratislava, 8. február 2012 – Rezidenčný projekt Tarjanne Dúbravka , ktorý momentálne stavia fínsko-slovenská spoločnosť YIT Reding , ponúka záujemcom a budúcim vlastníkom bytov možnosť uplatniť si dispozičné úpravy bytových jednotiek za výhodných podmienok.

Optimalizácia dispozície bytu

Klienti majú jedinečnú možnosť využiť bonus, ktorý spočíva v bezplatnom návrhu dispozičných zmien. Väčšina klientov má konkrétnu predstavu o zariadení svojho nového bytu, a preto si v tomto štádiu výstavby určite radi uplatnia možnosť optimalizovať dispozíciu bytu podľa svojich predstáv. Budúci vlastníci môžu svoje požiadavky a predstavy konzultovať priamo v predajnom centre YIT Home s naším architektom, kde sa môžu dohodnúť napríklad na finálnom návrhu kúpeľne, na projekte kuchyne podľa podkladov z kuchynského štúdia a podobne, “ informuje Jana Velická zo spoločnosti YIT Reding, ktorá vedie oddelenie predaja. Ako dodáva, zmena dispozičných riešení zadarmo je možná len do konca februára 2012 a týka sa bytov prvej fázy výstavby.

 

Priebeh výstavby nízkoenergetických bytových domov Tarjanne Dúbravka

Bytový komplex Tarjanne sa stavia v troch fázach, pričom momentálne prebieha výstavba prvej etapy s kolaudáciou v októbri 2012. Začiatok druhej fázy je naplánovaný na prvú polovicu roku 2012, spustenie výstavby tretej fázy na druhú polovicu roku 2012. Prvá etapa zahŕňa stavbu dvoch obytných domov, na ktorých sa v súčasnosti ukončuje druhé a tretie podlažie. Predaj bytov prvej fázy je už v procese a zastrešuje ho predajné centrum YIT Home na Gercenovej ulici v Bratislave v komplexe Centrum Gercenova. V súčasnosti je predaných 30 percent bytov, pričom ukončenie hrubej stavby je naplánované na apríl až máj 2012. V aktuálnej ponuke sú dvojizbové, trojizbové, ako aj štvorizbové byty.

 

Súbor obytných domov Tarjanne sa snaží svojou funkčnosťou, ako aj kvalitnými materiálmi použitými pri výstavbe priblížiť modernému človeku a zároveň mu ponúknuť cenovo dostupné bývanie s bohatou a variabilnou ponukou bytových jednotiek. Projekt sa môže navyše pochváliť prívlastkom nízkoenergetický a budúcim užívateľom prináša úspory na platbách za energie. Zároveň ponúka bývanie v atraktívnej lokalite v blízkosti lesov Devínskej Kobyly, čo ocenia najmä fanúšikovia relaxu a športu v prírode.

Skryť
20.01

Fínska skupina YIT oslavuje 100. narodeniny

Tisícky zamestnancov YIT na celom svete prispeli k rozvoju spoločnosti a pomohli ju premeniť na úspešného poskytovateľa služieb. Cieľom YIT je aj naďalej pokračovať v tomto úspešnom koncepte a zároveň prispievať k vytváraniu a udržiavaniu kvalitného prostredia na bývanie.

Čítať viac

Tisícky zamestnancov YIT na celom svete prispeli k rozvoju spoločnosti a pomohli ju premeniť na úspešného poskytovateľa služieb. Dnes je cieľom YIT aj naďalej pokračovať v tomto úspešnom koncepte a zároveň prispievať k vytváraniu a udržiavaniu kvalitného prostredia na bývanie.

Od fínskej stavebnej firmy až k medzinárodnému poskytovateľovi služieb 

História YIT je veľmi rôznorodá a bohatá a začína sa v roku 1912, kedy švédska firma Ab Allmänna Ingeniörsbyrån otvorila pobočku vo Fínskom veľkokniežatstve. Fínsko bolo v tom čase súčasťou Ruska. Zámerom spoločnosti bolo prostredníctvom Fínska vstúpiť na ruský trh. Predchodcovia YIT boli veľmi dôležitou súčasťou fínskej spoločnosti, keďže firmy pôsobili v minulosti vo všetkých sektoroch stavebníctva, od prípravy pôdy k poľnohospodárskym účelom a lesníctva po stavebníctvo vodných elektrární, tovární, atómových elektrární a obytných budov. Postupne firmy začali rozširovať svoje podnikateľské aktivity aj mimo hraníc Fínska. Prvý projekt v Rusku (neskôr Sovietskom zväze), konkrétne cestná stavba blízko prístavného mesta Murmansk, sa dokončil pred viac ako 50 rokmi v roku 1961. YIT bola takisto priekopníkom v oblasti exportu fínskeho stavebného priemyslu. Spoločnosť mala okrem Sovietskeho zväzu ďalšie stavebné projekty na Strednom východe, v Iraku, Jordánsku, Saudskej Arábií, Líbyi a v Abu Dhabi. Najdôležitejšími projektmi, kde sa rozvíjala spolupráca boli aj krajiny ako Tanzánia a Keňa.

V 21.storočí firma YIT vyrástla na medzinárodnú spoločnosť v oblasti poskytovania služieb v stavebníctve ako aj v oblasti samotnej výstavby budov, pričom lokálni operátori v Rusku dosiahli silnejšie postavenie. Služby v oblasti stavebníctva sú momentálne poskytované v severských krajinách a v strednej Európe. V súčasnosti YIT pôsobí v 14 krajinách v severnej a strednej  Európe, v Rusku a v Pobaltských krajinách.

Udalosti, ktoré pripomínajú 100. výročie YIT

Začiatkom roka 2012 bola spustená webstránka zobrazujúca dejiny spoločnosti a takisto súčasnú škálu poskytovaných služieb. Vo februári YIT zverejní príbeh svojej jubilejnej 100-ročnej histórie, ktorý zachytáva pôsobenie súčasnej medzinárodnej firmy YIT a jej jej predchodcov. Okrem toho budú dejiny spoločnosti spracované aj formou dokumentárneho filmu. Špeciálne výročné logo má poukázať na bohaté skúsenosti spoločnosti nadobudnuté počas uplynulých sto rokov a takisto na schopnosť neustále sa rozvíjať.

Viac informácií o histórii a súčasnosti YIT nájdete na webstránke www.yitgroup.com/yit100.

O YIT Group:

Spoločnosť YIT Reding je súčasťou silnej fínskej skupiny YIT Group. Vznikla v roku 2010 po úspešnej akvizícii renomovanej slovenskej stavebnej a developerskej spoločnosti REDING a.s. fínskou spoločnosťou YIT. Počiatky spoločnosti YIT siahajú do roku 1912. YIT je úspešnou európskou spoločnosťou, ktorá pôsobí v Škandinávii, Rusku, Pobaltských krajinách a Strednej Európe. Poskytuje stavebné systémy, stavebnú a developerskú činnosť a priemyselné služby. Spoločnosť pôsobí v súčasnosti v 14 krajinách, a to vo Fínsku, Švédsku, Nórsku, Dánsku, Rusku, Estónsku, Litve, Lotyšsku, Nemecku, Rakúsku, Poľsku, Rumunsku, Českej Republike a na Slovensku. Zamestnáva približne 26 000 zamestnancov. Výnos YIT dosiahol v roku 2010  3,8 miliardy EUR. Akcie YIT sú kótované na burze NASDAQ OMX v Helsinkách. Najvýznamnejšími projektmi YIT Reding na Slovensku v súčasnosti sú rezidenčný projekt Tarjanne a administratívno-obchodné centrum Reding Tower II. Ďalšie informácie sú dostupné na www.yit.skwww.yithome.sk.

History210-210-originalobchodna-etika_zodpovednost_210_210-originalsilnepart_210-210-originalModerne-bytove-projekty_210-210-original

Skryť
01.09

YIT Home - Bližšie k zákazníkovi

Spoločnosť YIT Reding prináša so svojím aktuálnym rezidenčným projektom Tarjanne Dúbravka zaujímavý koncept predaja a starostlivosti o zákazníka. Od septembra 2011 poskytuje služby pre potenciálnych záujemcov prostredníctvom predajného centra YIT Home.

Čítať viac

Všetko na jednom mieste

Zákazník tak môže získať na jednom mieste všetky informácie o predaji rezidenčných projektov a dodatočné podporné služby, ktoré súvisia s obstarávaním bytu. „Zákazníkovi sme chceli uľahčiť celý proces, ktorý súvisí s výberom, kúpou a zariaďovaním bytu,“ hovorí Jana Velická zo spoločnosti YIT Reding, ktorá vedie oddelenie predaja. „Pre človeka je určite jednoduchšie, ak môže všetky záležitosti spojené s výberom a obstarávaním bytu vybaviť na jednom mieste,“ informuje Jana Velická a dodáva, že „koncept YIT Home funguje identicky v každej krajine, kde má YIT Group zastúpenie aj na trhu rezidenčného developmentu. Najdlhšiu tradíciu má vo Fínsku, a veľmi silnú pozíciu predovšetkým v Rusku a pobaltských krajinách.“  

 

Predajné miesto YIT Home sa nachádza v komplexe Centrum Gercenova na Gercenovej ulici č.4 v Bratislave.

Prináša kvalitné zákaznícke služby v príjemnom, vkusne zariadenom prostredí ladenom vo fínskom štýle podľa vzoru fínskeho konceptu YIT Home. Predajné miesto má navodiť zákazníkovi atmosféru domova a pohodlia. Okrem klasických služieb, akými je možnosť pozrieť si 3D model pilotného projektu od YIT Home -  Tarjanne Dúbravka alebo vizualizácie zariadenia interiéru, tu zákazníci môžu získať zdarma hypotekárne poradenstvo a konzultácie s interiérovým dizajnérom. Služba YIT Home sa však nekončí iba pri  konzultácii, ale ponúka aj pomoc pri samotnej realizácii, ktorá umožní dotiahnuť do konca všetky potrebné detaily. Služby YIT Home ďalej zahŕňajú sťahovanie nábytku alebo výber spoločnosti, ktorá sa bude starať o čistotu bytových priestorov. Samozrejmosťou predajného centra je detský kútik. 

 

Momentálne tu môžu zákazníci získať všetky potrebné informácie aj o bytovom komplexe Tarjanne Dúbravka, ktorý zahŕňa výstavbu siedmich obytných domov. Projekt ponúka kvalitné bývanie v blízkosti lesov Devínskej Kobyly, cenovú dostupnosť a navyše prináša pre budúcich užívateľov možnosť úspor na platbách za energie, keďže rezidenčný komplex sa zaraďuje medzi nízkoenergetické projekty. V súčasnosti prebieha výstavba prvej etapy dvoch bytových domov s  kolaudáciou v októbri 2012.

zaciatkyreding_210_210-original silnepart_210-210-originalModerne-bytove-projekty_210-210-originalaktualna-ponuka_byty_210_210-original

 

Skryť
01.09

Projekt Tarjanne Dúbravka štartuje výstavbu

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka sa v septembri 2011 začala výstavba rezidenčného projektu Tarjanne Dúbravka z dielne fínskej developerskej spoločnosti YIT Reding a.s.

Čítať viac

Projekt prinesie do tejto časti Bratislavy približne 150 bytových jednotiek v siedmich nízkopodlažných bytových domoch, ktoré budúcim nájomníkom ponúkajú hneď niekoľko benefitov: fínsku kvalitu bývania v blízkosti Devínskej Kobyly, cenovú dostupnosť, ako aj šetrenie nákladov za energie, keďže tento projekt sa zaraďuje medzi nízkoenergetické stavby.

Výstavba v troch fázach

Výstavba bytového komplexu Tarjanne je rozplánovaná do troch fáz. Prvá fáza, ktorá zahŕňa 2 obytné bytové domy a 44 bytových jednotiek, má byť dokončená v októbri 2012. Začiatok druhej etapy výstavby plánuje spoločnosť YIT Reding odštartovať v prvom polroku 2012 a tretiu fázu v druhom polroku 2012.

Nízkoenergetické bývanie    

Z hľadiska energetickej hospodárnosti sa tento projekt zaraďuje do energetickej triedy B, čo znamená, že spĺňa kritériá nízkoenergetického bývania. V porovnaní s Tarjanne sa je väčšina dnešných bytových domov postavená v kategórii C, v prípade starých panelových domov až v kategórii D. Zaradenie projektu do energetickej triedy B umožní jej budúcim nájomcom ušetriť na platbách za energie, a to aj vďaka solárnym kolektorom na ohrev vody, umiestneným na streche bytových domov.  Spoločnosť YIT Reding navyše plánuje v tretej fáze projektu postaviť aj jeden obytný dom v energeticky najúspornejšej triede A, čím chce poukázať na svoju dlhodobú stratégiu ekologickej výstavby.

Kvalita za dostupné ceny

YIT Reding prináša s projektom Tarjanne Dúbravka obyvateľom Bratislavy dlhoročné skúsenosti silnej fínskej spoločnosti YIT v podobe moderného a zároveň kvalitného bývania za dostupnú cenu. Pri výstavbe sa používajú vysokokvalitné materiály, pričom projekt ponúka záujemcom funkčnosť a vysokú variabilitu bytových jednotiek.

Bližšie k zákazníkovi 

Predaj rezidenčných bytov Tarjanne bude mať na starosti predajné centrum YIT Home na Gercenovej ulici v Bratislave v komplexe Centrum Gercenova, ktoré sa otvorilo v septembri 2011. Táto forma predaja umožňuje zákazníkom získať na jednom mieste hneď niekoľko služieb vrátane hypotekárneho poradenstva alebo interiérového dizajnu. Priamo v predajnom centre si môžu záujemcovia o nové bývanie prezrieť 3D model projektu, vizualizácie, ako aj vzorky bytového štandardu. YIT Home navyše ponúka aj podporu pri sťahovaní alebo malý detský kútik pre najmenších.

Skryť
«« na začiatok « naspäť [ 6 / 6 ] ďalej » na koniec »»