Médiá a novinky

13.06

Deň otvorených dverí v Tarjanne DÚBRAVKA 23.6.2012!

Zažite fínske bývanie na vlastnej koži. Príďte sa dňa 23.6.2012 (sobota) pozrieť, ako sa žije na Slovensku po fínsky. Otvoríme vám dvere prvého prezentačného bytu v Tarjanne, ktorý vás privíta jedinečným fínskym dizajnom.

Čítať viac

Čistý a minimalistický funkčný dizajn v spojení s prírodou vás určite dostane. Deťom sa postaráme o zábavu v detskom kútiku a čaká vás aj veľké fínske prekvapenie! Tešíme sa na vás na Dni otvorených dverí v Tarjanne 23. júna od 9.00 do 18.00 na ulici Martina Granca v bratislavskej Dúbravke .

Navyše môžete využiť naše špeciálne uvádzacie ceny bytov druhej fázy v Tarjanne, ktoré budú v predpredaji celé leto už od 23. júna.

Ak chcete prísť na Deň otvorených dverí Tarjanne, budeme radi, ak sa pridáte do tejto udalosti na našom Facebooku .

Tarjanne Dúbravka DoD

Skryť
01.06

Prezentačný byt v Tarjanne Dúbravka už v Júni 2012!!!

Pripravujeme pre Vás prezentačný byt v severskom štýle, keďže spoločnosť YIT má Fínske korene a severskému dizajnu fandíme aj tu na Slovensku. Odkryli sme pre Vás zopár nezvyčajných prvkov, ktoré už čoskoro uvidíte naživo. PS: budú aj kravičky :)

Čítať viac

kravicky_newsletter-original

    Práve prebiehajú posledné práce v prezentačnom byte v projekte Tarjanne v Bratislavskej
    Dúbravke. O jeho otvorení pre verejnosť budeme infomovať na www.yithome.sk a tiež 
    formou newslettru, ktorý posielame raz za mesiac. Prihláste sa na odber tu

    Budeme sa tešiť na Vašu návštevu a ako predjedlo Vám ponúkame pár zariaďovacích
    prvkov, ktoré v prezentačnom byte uvidíte. Nazrite do našej galérie.  

    Váš YIT Home

 

Skryť
01.06

YITelkáč uvedie na festivale v Rači dva fínske filmy

Náš autobus YITelkáč spestrí program urbanistického festivalu urbanE.T. Rača 2012, ktorý sa koná od 1.6. do 3.6.2012 v bratislavskej Rači. Budeme v ňom premietať fínske filmy. Vybehnite do Rače. Bude zábava :)

Čítať viac

Netradičné autobusové premietanie spestrí program urbanE.T. Rača 2012

Bratislava - Už o pár hodín vypukne v Bratislave urbanE.T. Rača 2012 festival, v rámci ktorého sa v autobuse YITelkáč predstaví aj fínska filmová produkcia. Pohodlne sa usaďte v autobusovej obývačke, developerská spoločnosť YIT z krajiny tisícich jazier vám na filmovom plátne priblíži životný štýl a filmovú produkciu Fínov.

Projekt urbanE.T. (čítaj urbanity)  predstavuje „festival“ urbanizmu a architektúry, ktorý je spojený s odbornou konferenciou, verejnými diskusiami, no najmä snahou oživiť verejné priestory mesta kultúrnymi a umeleckými podujatiami. Fínsko-slovenská developerská spoločnosť YIT Reding, ktorá v bratislavskej mestskej časti Rača finalizuje s atraktívnym projektom administratívnej budovy Reding Tower 2, privítala  festival upriamujúci pozornosť na mesto ako živý organizmus s nadšením.

„Sme fínsky developer, ktorého misiou je budovať a udržiavať dobré prostredie pre život. Misia račianskeho festivalu je v maximálnomsúlade s našou filozofiou, preto na akcii nesmieme chýbať,“prezradil generálny riaditeľ YIT Reding Ladislav Veršovský. Fínska spoločnosť YIT prináša na račianske podujatie závan severských diaľok netradičnou filmovou projekciou v autobuse YITelkáč. Na plátne si môžu zvedaví hostia festivalu pozrieť dva filmové tituly, Dom košatej lásky a Rozkaz. Zaujímavé snímky priblížia fínsku kultúru v nevšednej obývačke autobusu, prvý film Dom košatej lásky bude premietaný o 14.30 hod. a 16.15 hod., druhá snímka Rozkaz, nevhodná pre divákov do 18 rokov, sa v YITelkáči premieta od 18.00 hod.,  tiež dvakrát po sebe.   

 

Dom košatej lásky (Haarautuvan rakkauden talo)

Fínsko (2009, 102 min.)

Bláznivá fínska čierna komédia o tom, prečo je ľahšie mať partnera na celý život.Ako sa rozvádza rodinný psychoterapeut s organizátorkou motivačných seminárov? Hladko? Tak to určite nie! Malé naprieky vedú k väčším, každá návšteva nového milenca a milenky je opätovaná aspoň dvakrát tak vášnivo - a život v spoločnom dome naberá nečakaný smer...

Réžia: Mika Kaurismäki nakrútil s bratom Akim film Klamár (1980), ktorý jepovažovaný za počiatok novej éry fínskej kinematografie. V roku 1987 založil produkčnú spoločnosť Marianna Films a s novým filmom Zombie and the Ghost Train získal niekoľko ocenení. Nakrútil taktiež niekoľko oceňovaných dokumentov, najmä z  Brazílie. Jeho najnovší film je z roku 2010 a nesie názov Vesku from Finland.

Rozkaz (Käsky)

Fínsko, Grécko, Nemecko (2008, 93 min.)

Príbeh vášnivej lásky uprostred hororov občianskej vojny. Európa je v roku 1918 zničená prvou svetovou vojnou, vo Fínsku zúri občianska vojna. Sociálno-demokratickí  "Červení" bojujú proti "Bielym" silám konzervatívneho Senátu. Keď sa vojak Aaro Harjula vracia z Nemecka, pripojuje sa k vládnemu vojsku, ale rýchlo je svedkom surových znásilnení a hromadných poprav. Jeho viera je otrasená. Náhodou stretáva jednu revolucionárku a jeho život sa obracia hore nohami.

Réžia: Aku Louhimies je známy ako režisér kvalitných, charakterových filmov. Snímky, ktoré režíroval, zahŕňajú napríklad Mrazivé mesto (2006), Riisuttu mies (Man Exposed, 2006), Kuutamolla (Lovers & Leavers, 2002) alebo Automat na lásku (2000).

V prípade doplňujúcich otázok nás neváhajte kontaktovať.

Pozrite si mapu a program festivalu tu.
Pozrite si webovú stránku festivalu:
http://urbanet.sk/

Skryť
24.05

Zo stavebného denníka Tarjanne Dúbravka

Prvá fáza výstavby obytných domov Tarjanne v Dúbravke sa blíži do finále. Stavebné práce budú ukončené v novembri 2012 a bytové domy skolaudujeme do konca roka 2012.

Čítať viac

Dlhotrvajúce nízke teploty pod mínus 5 stupňov Celzia prerušili v prvej polovici februára 2012 na dva týždne výstavbu obytných domov prvej fázy výstavby. K pretrvávajúcim mrazom sa pridali aj nepriaznivé  poveternostné podmienky, ktoré znemožnili pokračovanie stavebných prác podľa schváleného harmonogramu. Tie boli opätovne spustené 20. februára 2012.

Ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte a kontaktujte predajné miesto YIT Home.

Skryť
04.04

Ako sa presťahovať a zachovať si zdravý rozum

Vyhnite sa stresu a vychutnajte si skvelý pocit z nového bytu! Radšej vyhorieť, ako sa sťahovať, znie ľudové heslo, ktoré vystihuje náročnosť procesu zmeny bydliska. Hoci nás na konci snaženia čaká nový domov, musíme sa najskôr potrápiť s balením, organizovaním, presunom, vybaľovaním a montovaním.

Čítať viac

„Riešením je osloviť skúsenú sťahovaciu spoločnosť, ktorá tento proces zvládne na profesionálnej úrovni. Vyhnete sa tak zbytočnému stresu,“ radí Jana Velická, riaditeľka oddelenia predaja, marketingu a komunikácie spoločnosti YIT Reding a.s., ktorá v bratislavskej Dúbravke stavia nový rezidenčný komplex Tarjanne. Prví nájomníci sa doňho môžu sťahovať už v jeseni 2012. Asistovať im pri tom bude YIT Home – postará sa o hypotéku, interiérový dizajn aj sťahovanie.

 

06_2012_04_04_TS_YIT-Reding_Ako-sa-prestahovat_foto2-original

 

Plánujte

Bez ohľadu na to, či sa do sťahovania pustíte sami alebo za pomoci profesionálov, nezabúdajte, že alfou a omegou úspechu je organizácia. Päť až šesť týždňov pred sťahovaním sa uistite, že máte v poriadku zmluvu na nový byt. Oznámte zmenu bydliska svojmu lekárovi, právnikovi, banke, poisťovni a iným inštitúciám. Presmerujte tiež predplatné časopisov a oznámte zmeny v škole vášho dieťaťa. Nezabudnite na svojich známych, upozornite ich, že na starej adrese vás budú hľadať márne. Ukončite všetky zmluvy, ktoré sa vzťahujú na starý byt – internet, káblová televízia, prípadne aj odber vody, plynu a elektriky.

Trieďte

Zmena bydliska je skvelá príležitosť vrátiť požičané veci a pretriediť si všetko, čo ste si rokmi nahromadili – obnosené šatstvo, nefungujúce spotrebiče, milé zbytočné drobnosti. V tomto čase si nerobte priveľké zásoby potravín, ktoré budete musieť čochvíľa prenášať.

 

Týždeň až dva pred sťahovaním presmerujte poštu zo starej adresy na novú. Ak máte deti, zabezpečte im v deň sťahovania náhradný program – postrážia ich starí rodičia, kamaráti, prípadne opatrovateľka. Pár dni pred presunom si na osobitné miesto položte pasy, kľúče, doklady, dokumenty, certifikáty, cennosti a oblečenie, ktoré v deň sťahovania budete mať špeciálne na očiach. Nechcete predsa, aby sa vám stratil snubný prsteň alebo maturitné vysvedčenie.

„So susedmi sa dohodnite, aby vám v deň presunu uvoľnili dostatočné miesto na parkovanie sťahovacieho auta, aspoň 12 metrov,“ radí Marián Ondík zo sťahovacej spoločnosti TRIV.

stahovanie2-original

 

Možné problémy

Ak prenášate neštandardný kus nábytku, piano, krídlo, trezor, vstavanú skriňu či veľké akvárium, určite ho zverte do rúk profesionálom. Základná cena odborných sťahovacích služieb sa môže navýšiť, ak v budove chýba výťah. „Komplikáciou pri sťahovaní môže byť napríklad kus nábytku, ktorý je väčší ako dvere,“ vraví Tomáš Szedlák zo sťahovacej spoločnosti SVD Group. V takom prípade prichádzajú na rad búracie práce. Všetko sa však dá zariadiť tak, aby to zákazník pocítil čo najmenej, prízvukuje Tomáš Szedlák.

Sťahovacie spoločnosti sú zvyčajne poistené a v prípade, že vám poškodia nábytok, viete sa s nimi dohodnúť na jeho oprave, výmene alebo preplatení škody.

 

Ideálne načasovanie

Ak sa sťahujete na vlastnú päsť, zrejme si zvolíte víkend ako ideálny čas. Ak však zvolíte pomoc profesionálov, mali by ste počítať s tým, že za prácu v nedeľu a počas sviatkov si môžu sťahovacie firmy účtovať vyššie ceny. Najlepší termín na sťahovanie je podľa Mariána Ondíka v prvých troch týždňoch mesiaca. Posledný týždeň je totiž vyhradený pre sťahovanie firiem, ktorým sa väčšinou koncom mesiaca končí nájom priestorov.

O YIT Group:

Spoločnosť YIT Reding je súčasťou silnej fínskej skupiny YIT Group. Vznikla v roku 2010 po úspešnej akvizícii renomovanej slovenskej stavebnej a developerskej spoločnosti REDING a.s. fínskou spoločnosťou YIT. Počiatky spoločnosti YIT siahajú do roku 1912. YIT je úspešnou európskou spoločnosťou, ktorá pôsobí v Škandinávii, Rusku, Pobaltských krajinách a Strednej Európe. Poskytuje stavebné systémy, stavebnú a developerskú činnosť a priemyselné služby. Spoločnosť pôsobí v súčasnosti v 14 krajinách, a to vo Fínsku, Švédsku, Nórsku, Dánsku, Rusku, Estónsku, Litve, Lotyšsku, Nemecku, Rakúsku, Poľsku, Rumunsku, Českej Republike a na Slovensku. Zamestnáva približne 26 000 zamestnancov. Výnos YIT dosiahol v roku 2010  3,8 miliardy EUR. Akcie YIT sú kótované na burze NASDAQ OMX v Helsinkách.

Skryť
30.03

Bývanie v Tarjanne Dúbravka Vám ušetrí okolo 300 EUR/rok na energii

Tarjanne šetrí za Vás aj vďaka solárnemu systému na ohrev teplej vody, izolačným trojsklám, ktoré majú vynikajúce tepelno a zvukovoizolačné vlastnosti, kvalitnej izolácii z minerálnej vlny. Približný prepočet úspor pre Vás pripravili naši architekti, prečítajte si viac.

Čítať viac

Rezidenčný projekt Tarjanne Dúbravka prináša svojim obyvateľom moderné bývanie v blízkosti prírody za dostupné ceny, ale aj značné úspory v platbách za energie. Projekt fínsko-slovenskej spoločnosti YIT Reding sa na základe energetického auditu zaradil do nízkoenergetickej triedy B. V porovnaní s klasickým starým nezatepleným alebo zatepleným domom energetickej triedy D ušetrí majiteľ priemerného dvojizbového bytu (52 m2) približne 4367 kWh za rok, v prípade priemerného trojizbového bytu (77 m2) možno počítať dokonca s úsporou 6468 kWh za rok.

 

Celková spotreba tepla v byte závisí od mnohých faktorov, ako sú tepelné straty a tepelné zisky bytu, ktoré ovplyvňuje plocha bytu, orientácia na svetové strany, poloha bytu v rámci tepelnej schránky budovy, počet osôb žijúcich v byte, ale aj iné parametre. Hrubý ukazovateľ spotreby energie za byt sa preto v prípade Tarjanne určil podľa podielu každého bytu na celkovej spotrebe energie bytového domu prepočtom na meter štvorcový úžitkovej plochy bytu. Hrubá spotreba energie pre priemerný dvojizbový byt v bytovom dome Tarjanne (s rozlohou 52 m2) je 3848 kWh za rok, pre trojizbový byt (s rozlohou 77 m2) je 5698 kWh za rok.

 

Pri predpokladanej priemernej cene energie 0,0418 €/kWh* tak Tarjanne svojim budúcim užívateľom ušetrí 182 € v priemernom dvojizbovom byte a 270 € v priemernom trojizbovom byte za jeden rok. Takúto úsporu možno dosiahnuť aj vďaka solárnemu systému na ohrev teplej vody, pričom tepelný zisk zo solárneho systému sa odhaduje na 10 kWh/m2 za rok. 

     b-original                   

Výstavba v troch fázach

Bytový komplex Tarjanne sa stavia v troch fázach. V súčasnosti prebieha výstavba prvej fázy, ktorá bude skolaudovaná v októbri 2012. Táto etapa zahŕňa stavbu dvoch obytných domov. Predaj týchto bytov je už rozbehnutý a zastrešuje ho predajné centrum YIT Home na Gercenovej ulici v Bratislave v komplexe Centrum Gercenova. Začiatok druhej etapy výstavby plánuje YIT Home odštartovať v prvom polroku 2012, tretiu fázu v druhom polroku 2012. Projekt prinesie do mestskej časti Dúbravka celkovo okolo 150 bytov v siedmich nízkopodlažných bytových domoch.

 

Cenová dostupnosť

Tarjanne sa snaží svojou funkčnosťou, ako aj kvalitnými materiálmi použitými pri výstavbe, priblížiť modernému človeku a zároveň ponúknuť cenovo dostupné byty rôznych typov. Aktuálne sú v ponuke dvojizbové, trojizbové, ako aj štvorizbové byty. Budúci záujemcovia, ktorí hľadajú bývanie najmä v prakticky riešených dvojizbových bytoch, si môžu vybrať z viacerých typov pôdorysov s rozlohou od  50,07 m2 až po 54,50 m2. Tieto typy bytov majú aj balkóny a pivničnú kobku. Ich cena sa pohybuje od 98 711 eur vrátane DPH a pivničnej kobky.

 

Skryť