Médiá a novinky

15.10

Reding Tower 2 je najlepšou stavbou roka

Naša budova Reding Tower 2 získala prestížnu cenu CE.ZA.AR v kategórii Občianske a priemyselné budovy.

Čítať viac

Administratívny komplex Reding Tower 2 v bratislavskej Rači získal významné architektonické ocenenie CE.ZA.AR v kategórii Občianske a priemyselné budovy. Budova, podľa jej architektov Petra Vitka a Kornela Kobáka, oslovila medzinárodnú porotu v zložení Roman Brychta, Patrick Colombier, Michal Hvorecký, Martin Jančok, Beny Meier, Osamu Okamura a Vladimír Vršanský svojou eleganciou a jednoduchosťou.

 

Reding tower 2

                            Budova Reding Tower 2                                                                                               FOTO: YIT Reding

„Je to dobrý dom‘, ktorý porotu zaujal svojím architektonicko-urbanistickým, funkčno-prevádzkovým a technickým riešením, snahou zapojiť prírodné danosti lokality do celkového hmotovo-priestorového riešenia zástavby,“ uviedol Peter VitkoPri projektovaní sme chceli zmysluplným spôsobom nadviazať na jestvujúci objekt Reding Tower 1. Sústredili sme sa na tvorbu objektov, pri ktorých hrá hlavnú úlohu primeranosť a zrozumiteľnosť návrhu, jednoduchosť a elegancia architektúry a harmónia a vyváženosť technických a estetických parametrov stavby,“ dodal architekt, ktorého podľa jeho slov veľmi potešilo, že porota a odborná verejnosť ocenili jeho prácu.  

Deväťpodlažný administratívny komplex Reding Tower 2, ktorý má celkovú úžitkovú plochu 8 000 m2, bol skolaudovaný vlani v septembri. V decembri sa do nej nasťahovala samotná spoločnosť YIT Reding aj centrum predaja bytov YIT Home. „Tým jasne signalizujeme, že budova spĺňa aj tie najnáročnejšie požiadavky z hľadiska pracovného prostredia i reprezentatívnosti priestorov. Zisk ceny CE.ZA.AR za budovu, ktorá je vlastne naším domovom, si nesmierne vážime,“ uviedol Radek Pšenička, riaditeľ pre investície a predaj YIT Reding.


Kancelária Reding Tower 2

                            Kancelárie Reding Tower 2                                                                                           FOTO: YIT Reding


Budova 
Reding Tower 2 spĺňa najprísnejšie technické parametre, aké sa na Slovensku používajú pri výstavbe administratívnych budov, či už ide o napojenie na verejnú dopravu, modernú výmenu vzduchu v priestoroch vrátane prirodzeného vetrania. Jej súčasťou sú zariadenia, ktorých cieľom je maximalizovať úspory energií a znižovať výšku prevádzkových nákladov. Komplex dopĺňa administratívne centrum, v ktorom našli miesto úspešné súkromné spoločnosti aj štátne inštitúcie. 

Skryť
11.10

Športová zóna YIT mala na Karloveských hodoch veľký úspech

Víkend spätý so škandinávskym spôsobom života a športom na hodoch v Karlovej Vsi máme za sebou.

Čítať viac

YIT na hodoch v Karlovej Vsi

Počas posledného septembrového víkendu sa Líščie údolie už tradične zaplnilo ľuďmi, ktorí si na Karloveské hody prišli pochutnať na rôznych dobrotách a zabaviť sa. Na tomto obľúbenom podujatí sme samozrejme nemohli chýbať, keďže v nedaľekom rezidenčnom projekte Byty Vilinki prináša škandinávsky štýl bývania. Verejnosti sme predstavili obľúbené severské športové aktivity, ktoré Slováci zatiaľ veľmi nepoznajú. Mestskej časti sme tiež darovali zostavu na cvičenie od firmy Lappset, ktoré sme na hodoch za účasti starostky mestskej časti Ivety Hanulíkovej pokrstili. Tú bude môcť využiť ktokoľvek, keďže bude súčasťou fitnes zóny tunajšieho parku SNP.

YIT-Bike-lab

Zdroj foto:YIT Reding

Návštevníci si netradičným spôsobom rozhýbali telo

V rámci náško YIT Reding stánku sme pre návštevníkov Karloveských hodov pripravili cvičenie na strojoch s trénerom či netradičnú škandinávsku turistiku – nordic walking. Tí, ktorí absolvovali inštruktáž, si pár palíc odniesli domov ako darček. Veľmi populárny bol prístroj zvaný Bike lab, vďaka ktorému si každý mohol doslova „vybicyklovať“ osviežujúci koktejl podľa svojej chuti. Deti zas mali radosť z maľovania na tvár a balónikov.

V stánku, samozrejme, nechýbalo občerstvenie a odmeny za cvičenie na darovaných strojoch v podobe náramkov. „Podujatie hodnotíme mimoriadne pozitívne, keďže v našom stánku to skutočne žilo. Prežili sme príjemné chvíle s dobre naladenými ľuďmi, ktorí mali chuť vyskúšať niečo nové a bližšie sa zoznámiť so severským štýlom života,“ zhrnula Jana Velická, vedúca predaja a marketingu spoločnosti YIT Reding

šport-zóna-YIT

face-painting  
  

Stánok YIT Reding v číslach

  • Spolu sa v našom stánku zastavilo približne 2000 ľudí
  • Rozdali sme 150 párov nordic walkingových palíc a návštevníci odkráčali približne 7500 metrov
  • Vypilo sa okolo 300 koktejlov a dovedna 230 litrov tekutín
  • Rozdali sme takmer 500 náramkov
  • Pomaľovaných bolo asi 100 radostných detských tvárí 

Tešíme sa opäť na ďalšie stretnutie!

Skryť
20.09

Pozývame vás na Karloveské hody do stánku YIT

28. a 29. septembra vás pozývame na športom nabitý víkend v príjemnom prostredí lesoparku. Rozprúďte svoje telo na škandinávsky spôsob. Čaká vás pestrý program.

Čítať viac

Do lesoparku v Karlovej Vsi čoskoro pribudnú nové fitnes stroje od YIT

YIT vytvára príjemné prostredie pre život nielen v rámci svojich rezidenčných projektov, ale aj v ich okolí. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli venovať zostavu troch fitnes zariadení spoločnosti Lappset karloveskému lesoparku. K pravidelnému cvičeniu budú k dispozícii nielen budúcim obyvateľom projektu Byty Villinki, ale aj všetkým športuchtivým Karlovešťanom.

S3-original  S2-original  S1-original  S4-original  S6-original

Zdroj foto: Lappset

Pozývame vás do stánku YIT na Karloveské hody do lesoparku SNP

Posledný septembrový víkend, v dňoch 28. a 29.09.2013, tradičné Karloveské hody ponúknu nefalšovanú zábavu, ale aj nevšedné športové zážitky. 

Prežite športom nabitý víkend v príjemnom prostredí lesoparku a rozprúďte svoje telo na škandinávsky spôsob. Čaká vás nabitý program, ktorý štartuje vždy o 14.00 a končí o 19.00 hod.

Lesopark SNP na mape

V stánku YIT v lesoparku v Líščom údolí nebude chýbať:

  • Nordic walking – okúste škandinávsku turistiku a získajte darček v podobe sady nordic walkingových palíc
  • Bike lab – bicyklovanie ako ho ešte nepoznáte. Oprite sa poriadne do pedálov a namixujte si svoj osviežujúci koktejl
  • Cvičenie a súťaže – vyskúšajte nové stroje a získajte cenné fitnes tipy od skúseného trénera
  • Maľovanie na tvár 
Tešíme sa na Vás!
 
S5-original
Zdroj foto: Orbis Institute
Skryť
06.09

Tretí projekt od YIT v Bratislave - Byty Kivikko - štartuje výstavbu

Predstavujeme vám nový rezidenčný projekt, ktorý vybudujeme v mestskej časti Nové Mesto priamo pod vinicami. Byty sú už v predpredaji, kontaktujte YIT Home.

Čítať viac

Váš prvý vlastný výhľad. Vaša prvá vlastná kolaudácia. Váš prvý vlastný byt.

V septembri štartuje prvá z troch fáz výstavby projektu Byty Kivikko , ktorý vnesie nový život do bratislavskej mestskej časti Nové Mesto v blízkosti Rače. Byty budú stáť za železničnou stanicou Vinohrady, pričom zo strany Karpát budú priamym susedom račianskych viníc.

Pre lepšiu predstavu ponúkame aj možnosť virtuálnej prehliadky projektu.

  FINAL-BIRD-EYE_720xX-original

Byty Kivikko sú už naším tretím projektom, ktorý je ideálny pre mladých ľudí túžiacich po novom či svojom prvom bývaní. Poskytnú im dostupné, slušné a zároveň bezpečné miesto pre život v meste. Vďaka blízkosti železničnej stanice a zastávky MHD daná lokalita praje tým, ktorí potrebujú mať blízko do práce, do prírody, ale aj do mesta. „Tešíme sa, že môžeme Slovákom ponúknuť novú formu dostupného bývania na fínskej úrovni. Projekt sme navrhli tak, aby si každý našiel to svoje. Budúci majitelia bytov si môžu vyberať z rôznych veľkostí, dispozícií či výhľadov,“ povedal náš riaditeľ pre investície a predaj Radek Pšenička.  V súčasnosti máme v ponuke už tri rezidenčné projekty. Byty Kivikko , Tarjanne Dúbravka Byty Villinki v Kralovej Vsi, ktoré prinášajú na slovenský trh spolu viac ako 200 bytov.

3-PS_800xX-original

Samozrejmosťou sú trávnaté plochy, lavičky a chodníky, pričom rodiny s malými deťmi poteší aj detské ihrisko. V blízkosti je obľúbená rekreačná zóna Kamzík. Byty Kivikko budú zároveň napojené na cyklotrasy smerom na Biely kríž.

Projekt sa bude skladať z troch samostatných objektov, ktoré majú dvakrát po osem a raz sedem nadzemných podlaží. Výstavba bude prebiehať v troch fázach. Prvý objekt pri viniciach začíname stavať už v najbližších dňoch, s plánovanou kolaudáciou v prvom polroku 2015. Predpokladaný termín ukončenia výstavby celého projektu je koniec roka 2017. Do lokality prinesieme únosný počet bytov pre danú zónu, pričom jednotlivé budovy sú od seba dostatočne ďaleko, aby nezakryli pekný výhľad na račianske vinice. Architektonicky bude  exteriér objektov oživený loggiami v kombinácii s balkónmi, ktoré im dodajú zaujímavý moderný look.

  OBYVACKA-KUCHYNA-1.21_800xX-original

Dispozície, orientácia a bytový štandard

Pre budúcich majiteľov prinesieme pestrú ponuku bytov od menších jednoizbových až popriestranné štvorizbové. Prevládať budú menšie, prakticky riešené dvojizbové byty. Do istého štádia výstavby si klienti môžu navrhnúť dispozičné zmeny, s ktorými im pomôže náš architekt v predajnom centre YIT Home . Byty budú vybavené v štandarde, to znamená, že z ponuky si klienti môžu vybrať preferované odtiene a farebné kombinácie podláh, interiérových dverí, obkladov alebo sanity. Všetky byty budú mať kuchyňu spojenú s obývačkou

Jednoizbové byty s plochou 33 m 2 budú mať dispozične oddelenú dennú a nočnú časť. Dvojizbové byty sú navrhnuté s rozlohami od 43 do 52 m 2, trojizbové majú 55 m 2 a štvorizbové 85 m 2 .

Pre každý byt je vyhradená pivničná kobka, dostatok úložného priestoru a pri žiadnom z nich nebude chýbať balkón alebo lodžia. Byty budú mať orientáciu na všetky svetové strany, záujemcovia si teda môžu vybrať výhľad podľa svojich predstáv. Každý z troch objektov ponúkne parkovanie v podzemnej garáži pre 15 áut a v exteriéri bude viac ako 250 parkovacích miest, z toho 10 pre imobilných. 

Rezervácie a predaj bytov

Ľudia hľadajúci dostupné bývanie v Bratislave môžu získať viac informácií v predajnom centre YIT Home , kde sa dozvedia bližšie informácie napríklad aj o cenách. Predaj bude spustený v novembri 2013, no v predpredaji majú záujemcovia možnosť rezervácie svojho budúceho bývania už teraz za výhodné ceny len do konca októbra 2013.

Čo znamená Kivikko?

  „Tak ako pri našich rezidenčných projektoch Byty Villinki či Tarjanne Dúbravka sme opäť  hľadali inšpiráciu vo Fínsku. V hlavnom meste – v Helsinkách –je mestská časť Kivikko, ktorá podobne ako lokalita pre náš nový projekt v Bratislave patrí k najzelenším štvrtiam mesta. Je dokonca súčasťou tzv. Green belt, teda Zeleného pásu mesta Helsínk, ktorý sa vyznačuje špecifickou faunou a flórou a zahŕňa parky, lesy, bežecké a turistické trate či jazerá. Lokalita projektu Byty Kivikko nám blízkosťou viníc, Malých Karpát, spleťou turistických a cyklistických trás veľmi pripomína túto mestskú časť hlavného mesta Fínska,“ doplnila Jana Velická , vedúca predaja a marketingu.

V blízkej budúcnosti plánujeme priniesť na trh ďalšie rezidenčné projekty, vďaka ktorým Slováci dostanú jedinečnú možnosť bývania na fínskej úrovni. 

Skryť
09.08

Všetky byty 1. etapy projektu TARJANNE DÚBRAVKA vypredané

Len pár mesiacov od kolaudácie prvej fázy Tarjanne Dúbravka si už každý zo 42 bytov našiel svojho majiteľa. Veľký záujem je aj o byty v druhej fáze projektu, z ktorých je voľných menej ako polovica.

Čítať viac

Pozrite si ponuku voľných bytov v Tarjanne Dúbravka.

V druhej etape je voľných už len 40% bytov. 

„Veľmi sa tešíme z ďalšieho úspechu projektu Tarjanne Dúbravka. Slováci dali jasne najavo, že majú záujem o fínsky štýl bývania, ktorého základom je jednoduchý dizajn, spätosť s prírodou a energetická úspornosť. Veríme, že nových majiteľov prilákala aj naša snaha budovať medzi obyvateľmi bytov dobré susedské vzťahy a záujem o svoje okolie. Pre záujemcov je ešte stále dosť miesta v ďalších dvoch fázach projektu,“ uviedol Radek Pšenička, riaditeľ pre investície a predaj.

TARJANNE-DUBRAVKA-1-faza-vystavby_d-original

Výstavba prvej fázy Tarjanne Dúbravka sa začala v septembri 2011. V okolí domov je už dnes vysadená zeleň a postavené parkovisko. Pre deti sme zasa prichystali detské ihrisko.

Druhú etapu Tarjanne Dúbravka kolaudujeme tento rok

Byty druhej fázy projektu, ktorej hrubá stavba bola dokončená v máji tohto roka, budeme kolaudovať v októbri 2013. Majitelia tak môžu získať kľúče od nového bytu ešte tento rok. K dispozícii sú posledné dvoj, troj a štvorizbové byty.

TARJANNE-DUNRAVKA-1-a-2-faza-vystavby-original

Byty tretej etapy Tarjanne Dúbravka čoskoro v predaji 

„Okrem prvých dvoch fáz staviame aj tri domy tretej fázy projektu, ktoré prinesú spolu 62 bytov. Tieto sa do ponuky dostanú ešte v tomto roku,“ doplnil Radek PšeničkaZáujemcovia o bývanie vo fínskom štýle môžu navštíviť naše predajné miesto YIT Home v kancelárskej budove Reding Tower 2 v bratislavskej Rači - Krasňanoch. Okrem poradenstva skúseného tímu predajcov v ňom ponúkame aj služby architekta, interiérového dizajnéra a úvery na bývanie na mieru.

 TARJANNE-DUBRAVKA-vsetky-fazy-vystavby-original

Projektom Tarjanne Dúbravka prinesieme do mestskej časti Dúbravka celkovo 143 bytov v  siedmich nízkopodlažných bytových domoch. Projekt vzniká v rámci troch fáz výstavby a rozprestiera sa na rozlohe takmer 12 000 m2, z čoho takmer polovicu tvoria zelené plochy. Byty v siedmich obytných domoch sa predávajú v nízkoenergetickej kategórii B, v ktorej sa úspora platieb za energie pri typickom trojizbovom byte môže vyšplhať až na 300 € ročne. 

Skryť
12.06

Parkovanie ako bonus k vybraným novým bytom v Tarjanne Dúbravka

Do konca júla Vám k bytu pribalíme parkovacie stojisko v cene bytu. Neváhajte a zarezervujte si byt v Tarjanne Dúbravka u predajcov YIT Home ešte dnes. Bonus sa vzťahuje na byty prvej ako aj druhej fázy výstavby.

Čítať viac

K vybraným bytom v novostavbe Tarjanne Dúbravka rozdávame parkovacie stojiská 

YIT Home Vám ponúka jedinečný letný bonus. Kontaktujte predajcov YIT HOME ešte dnes. Parkovacie miesta v cene bytu k vybraným bytom v Tarjanne Dúbravka rozdávame len do konca júla 2013. Bonus sa vzťahuje na byty prvej ako aj druhej fázy výstavby Tarjanne Dúbravka. 

Kontaktuje predajcov YIT Home telefonicky 0903 200 680 alebo mailom na byty@yit.sk

YIT-7-20-pozvanka-DOD-4-original

Skryť