Jarné inšpirácie zo Škandinávie
Jar je obdobím radosti. Po mrazivej zime sú prvé slnečné lúče pohladením pre našu dušu aj telo....
Čítať viacMladý talentovaný šéfkuchár Foodman - Fine Food & Fun nám pripravil kúsok chutného Fínska. Čo ukuchtené TIPPALEIPÄ je a ako si to môžete pripraviť aj vy doma sa dočítate v tomto recepte. 🍴
1. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej – dosť veľa na to aby, doň bolo neskôr možné ponoriť naberačku. Olej rozohrejeme na 190°C.
2. V miske dohladka vymiešame cukor, vajcia, soľ, citrónovú kôru a mlieko.
3. Následne po lyžici postupne pridávame vopred preosiatu múku až kým sa nesformuje celistvé cesto bez hrudiek – môžeme si pomôcť metličkou.
4. Cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka. Koniec odstrihneme tak, aby priemer otvoru bol cca 3-5 milimetrov.
5. Za pomoci hlbokej naberačky ktorú ponoríme do oleja dávkujeme cesto. Vďaka naberačke si zachová pekný tvar hniezda.
6. Vyprážame 2-3 minúty dozlatova z oboch strán. Odložíme na papierovú utierku a necháme mierne vychladnúť. Posypeme cukrom a podávame s ovocím, domácim džemom, jogurtom či Nutellou.
Jar je obdobím radosti. Po mrazivej zime sú prvé slnečné lúče pohladením pre našu dušu aj telo....
Čítať viacVedeli ste, že fíni pri kúpe bytu nekupujú podiel na budove, v ktorej sa byt nachádza? Alebo že...
Čítať viacPripravte si podľa nášho návodu vkusné veľkonočné vajíčka, ktoré len tak ľahko nerozbijete....
Čítať viacJarné obdobie je plné inšpirácií a možností, ako vdýchnuť interiéru vášho bývania nový život....
Čítať viac