Tippaleipä – tradičný májový fínsky dezert

Tippaleipä – tradičný májový fínsky dezert

Mladý talentovaný šéfkuchár Foodman - Fine Food & Fun nám pripravil kúsok chutného Fínska. Čo ukuchtené TIPPALEIPÄ je a ako si to môžete pripraviť aj vy doma sa dočítate v tomto recepte. 🍴

img_5324-original

Potrebujeme:

  • 2PL Trstinového cukru
  • 1ČL soli
  • 3 vajcia
  • Kôru z 1 citróna
  • 200ml plnotučného mlieka
  • 350g hladkej múky
  • Olej na vyprážanie
  • Práškový cukor na dekoráciu

Postup:

1. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej – dosť veľa na to aby, doň bolo neskôr možné ponoriť naberačku. Olej rozohrejeme na 190°C.

2. V miske dohladka vymiešame cukor, vajcia, soľ, citrónovú kôru a mlieko.

img_5326-original

3. Následne po lyžici postupne pridávame vopred preosiatu múku až kým sa nesformuje celistvé cesto bez hrudiek – môžeme si pomôcť metličkou.

img_5329-original

4. Cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka. Koniec odstrihneme tak, aby priemer otvoru bol cca 3-5 milimetrov.

img_5330-original

5. Za pomoci hlbokej naberačky ktorú ponoríme do oleja dávkujeme cesto. Vďaka naberačke si zachová pekný tvar hniezda.

img_5331-original

6. Vyprážame 2-3 minúty dozlatova z oboch strán. Odložíme na papierovú utierku a necháme mierne vychladnúť. Posypeme cukrom a podávame s ovocím, domácim džemom, jogurtom či Nutellou.

img_5333-original



Google+ pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


HTML kód: <a href="http://blog.yithome.sk/blog/view/tippaleipa-tradicny-majovy-finsky-dezert">Tippaleipä – tradičný májový fínsky dezert</a>